Powered By Blogger

28. 9. 2010.

Pelister so skrpen tim vo Kupot

Nov tezok udar za ambiciite na upravata i pretsedatelot na Pelister. Se vratija nasmevkite po remito so Metalurg, a zaminaa dvajca od startniot tim na spomenatiot mec. Kokovic si zamina za Skopje bez najva dali koga ke se vrati, a Lazar Iliev se preseli vo Metalurg.
Nisto od najavite na Atanasov za zadrzuvanje na igrackiot kadar, koga edinstveniot napagac sred sezona pronaoga nov klub. Trenerot Husein prakticno nema pravo na izbor, posebno vo odbranata i napadot. Aleksandar Ristevski mesto Kokovic i Igor Talevski vo napadot na pozicijata na Iliev, se prinudnite izmeni na bitolskiot strucen stab. Eden od najpozitivnite protiv Metalurg, Nikolce Panovski povtorno ke ima nov partner vo centarot na odbranata. “Odigravme pozitiven mec so Metalurg i veruvam deka so Bregaknica ke go prodolzime pozitivniot trend. Potrebna ni e bilo kakva pobeda i mora da igrame pootvoreno otkolku na mecot so Metalurg. Veke igravme za bodovi so Bregalnica i vidovme deka se raboti za kvalitetna ekipa koja vo Bitola ni napravi mnogu zreli sansi” veli Panovski koj celosno se oporavi od povredata minatiot mesec.
Iako Kupot ne e prioritet po losata pozicija na tabelata, sepak rezultatot od Stip vetuva deka ovoj sostav na Pelister moze najmalku do cetvrtfinaleto, a potoa mozebi ke razmisluva i za prezimuvanje vo najmasovnoto domasno natprevaruvanje.

Grozdanov pomosnik na Husein

Bivsiot fudbaler na Pelister I reprezentativec na Makedonija Kire Grozdanov e naimenuvan za prv pomosnik na Nedzat Husein pocnuvajki od denesniot mec. Grozdanov e izdanok na Pelister i veke nekolku godini raboti vo mladinskata akademija na klubot. Ova e prvo negovo seniorsko iskustvo vo trenerskiot zanaet.

Markovski ke debitira v sabota?

Napagacot Nikolce Markovski neoficijalno stana nov clen na Pelister, kade sto doaga od Sileks za koj se iznadava golovi vo prethodnite dve sezoni. Megu tresenjata na mrezata, neretko pogoduvase i protiv Pelister. Se ocekuva da bide registriran i v sabota vo Kicevo so Napredok da go ima svoeto debi vo zeleniot dres.

Нема коментара:

Постави коментар