Powered By Blogger

11. 1. 2010.

Premnogu respekt i los vlez vo mecevite

Spanska turnea (05.01. – 19.01. 2010)



Po dvata meca so Lens i NAK Breda na spanskata turnea delegacijata na Pelister moze da gi izrazi prvite vpecatoci od Estepona. I pokraj ubedlivite porazi, rezultatot ne bese primarna cel, tuku silnite testovi i podgotovkata za proletniot del na prvenstvoto. Pelisterci se vooduseveni i uste sega turneata ja ocekuvaat kako pozitivna.
“Uslovite vo koj rabotime se neverojatni. Nitu nie nitu bilo koja ekipa od nasata zemja nikogas nemale vakvi uslovi za rabota. Fudbalerite so netrpenie go cekaat sekoj trening, a kamo li natprevar. Sto se odnesuva do sredbite, prviot natprevar pomina vo potpolno dominacija na ekipata na Lens protiv koja bese tesko da se igra i da se parira. Vtoriot natprevar go odigravme so dve razlicni poluvreminja. Vo prviot del tesko se snaogavme protiv visokiot presing na ekipata na NAK Breda, sto ne natera mnogu da gresime na nasa polovina i protivnikot da postignuva golovi. Se custvuva mozebi i pregolem respekt kon ekipite koi sto navistina go zasluzuvaat, megutoa vtoriot del protiv holanganite ne ohrabruva i motivira deka i nie vo odredeni momenti na natprevarot mozeme da dominirame na terenot. Sepak ovie ekipi se vo zavrsna faza so znaci za edna nedela prodolzuvaat so prvenstvata vo nivnite zemji, dodeka nie stotuku zapocnavme so vovedni treninzi i vednas trebase da parirame na silni timovi, koi sto i mnogu cesto se vo samata zavrsnica na evropskite natprevaruvanja.” ja analizirase prvata nedela vo Spanija trenerot na Pelister Goko Ilievski. Vo 180 minuti site fudbaleri dobija sansa, a Marjan Altiparmakovski od penal bese strelec na prviot gol za Pelister vo 2010 godina. Na polovina od podgotovkite bitolcani veruvaat deka go odbraa vistinskiot centar za klupska afirmacija i dobri fizicki podgotovki.














Vo vtornik so NEK, vo sreda so Marbela

Utre (12 januari) od 16:00 casot Pelister vo Estepona go igra tretiot prijatelski mec, pak so holandski rival. 17 plasirana ekipa vo Eredivisie NEK Nijmegen, isto kako i NAK Breda vo Spanija minuva mini podgotovki pred v sabota da se vrati vo mec za bodovi. Bivsata ekipa na Gorgi Hristov veke odigra eden test mec vo Estepona. Vo sabotata zagubi od Herakles Almelo so 0:1, a pred sredbata so Vitese v sabota na 17 januari, Pelister e generalnata proba. Goko Ilijevski so ogled i sredbata so tretoligasot od Spanija Marbela vo sreda, najverojatno ke gi rotira site fudbaleri za ovie dva natprevari.

Нема коментара:

Постави коментар