Powered By Blogger

28. 1. 2010.

Noviot trener ke bide poznat do nedela















Polovina metar sneg gi razbudi vcera bitolcani, taka da uslovite za trening za pelisterci im bea ograniceni na treninzi bez topka i fizicka podogotvka vo zimski ambient. Vo takov atmosfera 20 tina fudbaleri cekaat novini od klupskata uprava, koja si postavi rok do krajot na nedelata da go oficijalizira imeto na noviot sef na strucniot stab.
Odolgovlekuvanjeto se dolzi i na nerascisteniot dogovor so Alekso Mackov, no i na nekolku solucii. Dali izborot da padne na iskusno ime ili da bide lansiran mlad trener, koj dobro go poznava ambientot e dilemata na prvite operatuvci na Pelister. Vo meguvreme igrackiot kadar e zasilen so vrakanjeto na Toni Veljanovski i Blagojce Ljamcevski, koi ke go nosat zeleniot dres vo preostanatite desetina prvnstveni i dve-tri kup sredbi. Megunarodniot angazman ke go odlozat najmalku do letniot preoden rok. Od mladiot bitolski kontingent rasfrlen niz Evropa se ocekuva potpisot na dogovorot na Kire Ristevski so ungarskiot Vasas, a idninata na Majk Cvetkovski e neizvesna otkako se obiduva da se skrasi vo Slovacka. Moznoto ucestvo na megunarodniot turnir vo Albena (Bugarija) bitolcani go odbija, bidejki ovaa sezona turnurot ke bide ispolnet samo so mladinski ekipi, pa ke izostane moznosta za silni sparing partneri kako vo Spanija vo prvite nedeli od ovoj mesec. Taka za 7-8 dena Pelister najverojatno megu Dojran i Negorski banji ke ja bara svojata baza za zimski podgotovki. Vo ocekuvanje na odgovorite, fudbalerite na Pelister Marjan Altiparmakovski i Dragan Dimuitrovski se vo potesniot krug vo izborot za sportist na Bitola za 2009 godina, vo tradicionalniot izbor na Sojuzot na sportovi.

Se ceka centralniot registar

Se uste golem prav se kreva okolu sabotnoto klupsko sobranie, koe samo centralniot registar ke potvrdi dali e legitimno ili ne. Se do toj moment klubot go vodi timot na Krume Volnarov, koj najavuva ostanuvanje vo klubot, zanemaruvajki ja ponudata na Vanco Atanasov kako neseriozna. Toj pak veruva vo brza i pravicna odluka na centralniot registar kako bi imal moznost da go prevzede Pelister, ako pobedi vo spomenatata razvrska.

Нема коментара:

Постави коментар