Powered By Blogger

14. 1. 2010.

Albena gi ceka pelisterci

Spanska turnea (05.01. – 19.01. 2010)














Ocigledno podgotovkite vo Estepona, pelisterci gi koristat vo sekoja smisla na zborot. Pokraj silnite testovi na koj rezultatski loso minuvaat do ovoj moment, vospostaveni se kontakti koi ke bidat plodni vo bitolskiot klub i vo idnina. Taka dogovoreni se skoro site detali za uste edna turnea ovoj pat vo bugarskiot turisticki centar Albena od 2 do 15 februari.
Oficijalizacija se ocekuva do krajot na spanskite pripremi, a se ceka i na iminjata na protivnicite na turnirot koj e prijaven vo UEFA i e eden od najstarite vo naseto istocno sosedstvo. Taka bitolcani nema da imaat moznost da gi vidat na delo svoite fudbaleri se do prvite denovi od mart. Od 20 januari do 2 februari, zelenite ke treniraat pod Tumbe kafe, no ne se predvideni kontrolni mecevi vo Bitola. So ogled na toa sto vo prvite proletni kola Pelister gostuva pred svojata publika ke igra na 14 mart so Pobeda. Posledniot mec doma pelisterci go odigraa na 14 dekemvri so Sileks (1:1)












Denes pocnuva poslednata faza od podgotovkite vo koja za rival Pelister go ima najslavniot svajcarski klub Grashopres od Cirih, koj nedelava pristigna vo oblasta Estepona kraj Malaga. Po trite porazi so 17 primeni i samo 2 postignati gola, izbranicite na Goko Ilievski imaa tri dena da se osvezat i da go podgotvat ovoj mec. Popularnite “skakulci” samo sto gi pocnaa podgotovkite i ne se vo optimalna forma. Izbranicite na Sirijako Sforca so Pelister ja zapocnuvaat serijata na test sredbi vo Spanija vo koja ke igraat uste so Volen, Vil i Red Bul Salzburg. Prviot mec vo proletniot del Grashopres go igra vo Lucern na 7 februari. Site 19 fudbaleri na Pelister se zdravi i spremni za ovoj mec, so isklucok na Stefan Spirovski koj se naoga vo Rostok na proba kaj germanskiot vtoroligas Hanza. Po ovoj mec Pelister ke se sretne uste so Bazel v ponedelnik, a den podocna preku Sofija se vraka za Bitola.

Нема коментара:

Постави коментар