Powered By Blogger

24. 11. 2010.

Petkovski gi “bombardira komsiite”















Pelister - Ultimat basket 77:71
(13:14 ; 24:18 ; 19:18 ; 21:22)

Za prv pat po poveke od eden mesec kosarkarite na Pelister ja pocuvstvuvaa slasta na pobedata protiv komsijata Ultimat basket od Prilep, koj vo Bitola vo nisto ne gi opravda visokite godinasni ambicii. Prvite 10 minuti bea krajno neefikasni i so mnogu neiznudeni greski.
Koga Anakievski na startot na vtoriot period pogodi trojka mozese da se najavi klucniot period od mecot, vo koj bitolcani zagospodarija so vodstvoto. Od toj moment podpomognati od novajlijata Bogdan Vukadinovic, zelenite postojano vodea, a prilepcani koi forsiraa igra pod obracite, nikako da go najdat vistinskiot ritam. Do odmorot po edna trojka postignaa Petkovski i Anakievski i so 37:32 se otide na odmor.
I koga se vratija od soblekuvalnata dvete ekipi prodolzija so istiot ritam na mnogu greski i pomotivirano izdanie na izbranicite na Pecalov. Taleski i Vukadinovic vo 25 minuta na Pelister mu donedoa najvisoki 41:34. Jovanovic i Mihajlovski odgovorija so mini-serija na prilepcani za 56:50 pred poslednite 10 minuti. I pak pocetokot na cetvrtinata im pripadna na pelisterci. Petkovski postigna trojka za 59:52, a podocna dve vrzani za 65:54. Toa gi dotolci gostite, koi do krajot uspea samo da go ublazat porazot. Pelister poveke ja sakase pobedata a so doveduvanjeto na Vukadinovic vnese i sveza krv vo svojot roster. Vo pobednickata ekipa Anakievski postigna 20, Vukadinovic 17, a Petkovski 16 poeni (5 trojki). Kaj Ultimat basket so isklucok na Jovanovic i Mihajlovski nemase raspolozen poedinec i porazot bese neminoven. So ovaa radost kosarkarite na Blagoj Pecalov go podignaa moralot i verbata vo opstanok vo najelitnoto kosarkarsko drustvo.

Нема коментара:

Постави коментар