Powered By Blogger

10. 11. 2010.

“Frlena topkata” kaj gradonacalnikot


















Postojani prazni vetuvanja, serija na porazi, finansiska kazna od 5.000 evra za prekinot od nepoln polovina cas so Sileks i sega zakana za rasformiranje na klubot. Od loso, poloso se dvizi sezonata na eden nasite najkultni klubovi. Samo pred nesto poveke od dve godini ekipata igrase vo togasniot Kup na UEFA, a sega kuburi so problemi za egzistencija.
Na vcerasnata pres-konferencija se oglasija fudbalerite koi na pres-konferencija pod Tumbe kafe gi obelodenija pricinite za vakviot nivni poteg. “Ovoj klub ne e nas na fudbalerite i na strucniot stab, tuku e na gradot. Veke nekolku nedeli nikoj ne se pojavuva pod Tumbe kafe. Nema pretsedateli, direktori, nema nikogo so isklucok na fudbalerite i trenerite. Krajno vreme e gradonacalnikot i sovetot na ovoj grad da se zainteresiraat za ovoj klub i da pomognat. Kako sto gledate uprava nemame, a podrska dobivame samo od Ckembarite. Barame priem kaj gradonacalnikot i vetuvanja deka mozat da lobiraat ovoj klub da opstane. Nema oprema, nemame zimski trenerki, se borime da obezbedime avtobus i rucek za gostuvanjata, a kamo li da mislime na natprevarite i da se izvleceme od poslednoto mesto na tabelata. Vo ovoj klub sme odamna i ne boli statusot vo koj sega se naoga, zatoa ova e nas posleden apel za spas na klubot” rece kapitenot Petkovski vo imeto na site fudbaleri, koi bea prisutni vo salata za pres-konferencii na bitolskiot klub
Za denes e najaveno baranje za priem kaj gradonacalnikot, a dali do nego ke dojde i koga e neizvesno. Fudbalerite najavuvaat deka mozno e da ne go igraat sabotniot mec so Horizont Turnovo, ako nema najavi za izlez od krizata. Gradot koj sto se velica za sportski i poln so karizma i tradicija molci za novo nastanatata situacija. Navivacite veke ja otpisaa upravata na Vanco Atanasov, iako taa e aktuelna na vlast. V sabota Pelister treba da igra za bodovi so Horizont Turnovo, no bitolskata javnost veke so nedela se pomirila deka narednata godina Pelister ke igra vo Vtorata liga, a edinstvenata bitka e dali Bitola i natamu ke go zadrzi klubot ili ne.

Нема коментара:

Постави коментар