Powered By Blogger

30. 11. 2010.

“Fenerot” se seli vo Bitola



















Fudbalsko prvenstvo na Makedonija 2010/11 - 16 kolo

Pelister - Vardar 1:2 (0:2)

Gradski stadion pod Tumbe kafe. Gledaci: 1.000
Glaven sudija: Zoran Temelkov
Asistenti: Goran Dimitrov i Marjan Petrvo (site od Veles)
Delegat: Blagoj Nacev (Veles)
Strelci: Talevski vo 67 minuta za Pelister, a Gjurgjevic vo 32 i 42 minuta za Vardar
Zolti kartoni: Kitanovski (Pelister), Ristov (Vardar)

Pelister:

Petrovski, Brdarovski, Kitanovski, Dragarski, A.Ristevski, Petkovski (od 56m. Veljanovski), Milenkovski, Simonovski (od 85m. Stojanovski), Talevski, Maglovski, Pitoska.

Vardar:

Gocevski, Djangarovski, Ninkacevski, Lazarevski (od 75m. Sulejmani), Tripunovski, Stojkovski, Siljanovski (od 90m. Sikmanovski), Ristov, Ristovski, Nastevski (od 77m. Georgievski), Djurdjevic.

Igrac na natprevarot: Fahrudin Djurdjevic (Vardar)

Fudbalerite na Pelister gi rasipaa i taka minimalnite sansi za opstanok vo ligata so domasniot poraz do lutiot rival Vardar. Preku 1.500 gledaci se sobria pod Tumbe kafe za da mu dadat podrska na zelenite da stignat do tretata pobeda ovaa sezona. A zapocnaa odlicno so serija na napadi i sansi. No kako vo tekot na celata polusezona, realizacijata bese katastrofalna. Po tri nerealazirani sansi, namesto da postignat pelisterci primija gol. Od guzvata pred Ilce Petrovski najdobro se snajde Fahrudin Gjurgjevic i vo 32 minuta go dovede Vardar vo vodstvo, so udar od rabot na sesnaesetnikot. Od toj moment zadacata za fudbalerite na Husein bese dvojno poteska. Pelisterci se otvorija i ostavija mnogu prostor za kontranapadi na skopskata ekipa. Od eden takov kontranapad na Tripunovski povtorno srbinot Gjurgjevic vo 42 minuta izbi sam pred domasnuot golman i go matirase za vtoriot gol na Vardar. Pelistreci reklamiraa ofsajd koj bese vidliv i od TV snimkata po mecot. Bitolcani zbuneto ne veruvaa deka mecot vo cija sto pobeda nikoj ne se somnevase mozat da go zagubat. Igor Talevski vo 67 minuta od udar nadvor od protivnickiot kaznen prostor gi postavi finalnite 1:2. Do krajot domasnata klupa se obide i so tri napagaci, no ne uspea da stigne do izramnuvanje. Taka pelisterci go zagubija i 11 mesto na tabelata i vtor pat vo sampionatot se sami na poslednoto mesto na tabelata. Sega “potonati” se site brodovi na ekipata od Bitola i opstanokot e nevozmozen, iako do krajot na ova prvenstvo ima 17 kola i vo optek se 51 bod. Vo narednoto kolo Pelister mu gostuva na Rabotnicki, a posledniot domasen mec e na 10 dekemvri vo Bitola so Skopje. Za zimskata pauza vo klubot se najaveni mnogu promeni, no dali tie ke donesat podobri denovi ostanuva da se vidi.

Нема коментара:

Постави коментар