Powered By Blogger

26. 2. 2010.

Pelister vo konstrukcija gostuva vo Tetovo
















Minaa poveke od 15 godini od poslednoto gostuvanje na Pelister kaj Teteks vo natprevar vo elitata. Pred 5 sezoni koga dvete ekipi igraa vo Vtorata liga, zelenite slavea so 0:1 so golot na Mile Dimov vo poslednata minuta. Segasnata situacija ne izdvojuva jasen favorit, iako Pelister imase neverojatni posledni 10 dena po odlukata na centralniot registar za smena na upravata.
Ljamcevski na raspolganje ima skoro 40 fudbaleri, no golem od niv novodojdenci, a ostanatite so 7 dena bez trening vo presret na mecot. So samo 3-4 treninzi stariot-nov trener na bitolcani nema lesna zadaca vo izborot na startniot sostav. Koga ke se pridodade i neigranjeto na Marjan Altiparmakovski zaradi zolti kartoni, napadot ke bide vistinski rebus za pelisterci. “Veke nekolku dena redovno trenirame i mislime samo na fudbal. Nadminati se problemite i se obiduvame da se mobilizirame za sredbata so Teteks. Tie se odlicna ekipa no veruvame deka mozeme da odigrame na visoko nivo i da se vratime neporazeni” veli noviot kapiten na Pelister, Nikola Petkovski. Koj ke bide vtoriot centralen defanzivec pokraj Cvetkovski i komu ke mu bide doverena ulogata na napagaci se najgolemite grizi za bitolskata klupa.

Huljev posledno zasiluvanje

Pelister vo napadot e posilen i za 21 godisniot hrvatski internacionalec Mirko Huljev, koj nastapuvase za vtoroligasot Split i na kratko za ceskiot Most. Huljev e visok 192 santimetri i veke trenirase vo prethodnite dva dena.

Gancev zadovoli vo Zeleznicar

Po nekolku dena minati vo saraevski Zeleznicar, defanzivecot na Pelister Goran Gancev povtorno e vo Bitola. Neizvesen e za nedelniot mec, bidejki ima samo eden trening so soigracite po vrakanjeto. Toj zadovolil vo BiH i ako se dogovorat poslednite detali, vo narednite nekolku dena treba da mine vo Zeleznicar.

Нема коментара:

Постави коментар