Powered By Blogger

5. 2. 2010.

Izgasnat pozarot vo Pelister













Edna nedela po burniot razvoj na nastanite i ponudenoto otkazuvanje od ligata, konecno spokoj vo KK Pelister. Na vcerasnata konferencija noviot pretsedatel Ljupco Stefanovski govorese pred novinarite, zadovolen po raspletot den prethodno. Nitu traga od nateganjata i prepukuvanjata vo tekot na prethodnata nedela. “Inicijativniot odbor e formiran so cel da go spasime Pelister, bidejki znaete kakvi rezultati postigna ovoj klub vo prethodnite godini i nevozmozno e toj da zgasne.
Nekolku entuzijasti se sobravme i sobravme sredstva kako bi go zavrsile ovoj sampionat do krajot. Se dogovorivme so Trifunovski bez nikakvi problemi. Za prv pat se sretnavme pred dva dena i smetam deka prethodno mnogu se spekulirase i se kazuvaa nevistini, no mozam da vi kazam deka se dogovorivme za pet minuti. Nie mu se zablagodarivme, bidejki pod negovo vodstvo gi postignavme najdobrite rezultati. Nie mu ponudivme i natamu da ostane vo klubot vo bilo koja uloga, no toj odbi potvrduvajki deka kako nadvoresen simpatizer ke bide podgotven vo bilo koj moment da mu pomogne na klubot” zadovolen bese Stefanovski. Noviot pretsedatel potvrdi deka ostavkata na Trifunovski stapi na scena i od vcera klubot ima novi organi i tela. “Vcera go izvrsivme primopredavanjeto i inicijaticniot odbor me predlozi mene sto posebno mi e drago da bidam na celo na ovoj klub. Sakam da im se zablagodaram i na KFM koja isto taka imase sluh za nasata situacija. Sega treba da se nasocime na natprevaruvackiot del. Obezbedivme golem del od sredstvata, isplativme polovina od kotizacijata i ke gi isplatime dolgovite koi gi prevzedovme od prethodnata uprava. Blagoj Pecalov ostanuva sef na strucniot stab i toa ne samo na seniorskata ekipa, tuku i na siten mladinski kategorii. Za denesniot den planirano e vonredno klupsko sobranie, a od ponedelnik ocekuvame toa da bide verifikuvano vo centralniot registar. Sega ni preostanuva makotrpna rabota da go popravime igrackiot kadar i da se obideme da go vratime klubot na visoki skalila vo nasata kosarka” zavrsi Stefanovski. Stefanovski potvrdi deka losata komunikacija bese edinstveniot problem koj ja uspori postapkata. “Jas ne bev od pocetokot vo celiot slucaj no mozam da vi potvrdam deka od koga jas se vkluciv po baranje na inicijativniot odbor, naidov na pozitivna atmosfera, Trifunovski bese poveke od dostapen i korekten i nekorektno e da se osporuva negovata dobra volja” odgovori noviot pretsedatel.
Sega topkata se prefrla kaj ekipata koja sekojdnevno trenira kako bi go namalila kvalitativniot vakuum, koj e vidliv so ostanatite pet tima na super-sest ligata. Stefanovski potvrdi deka mecot so Rabotnicki ke se preigra sto e uste edna pobeda na Pelister vo celiot period na kriza i dilemi okolu opstanokot.

Нема коментара:

Постави коментар