Powered By Blogger

19. 2. 2010.

Atanasov vetuva zasiluvanja i nov strucen stab














Tret den po red fudbalerite na Pelister ne treniraat i na samo 10 dena do sredbata so Teteks nivnata podgotocka izbega od kontrola. Bez direktna komunikacija so edna od dvete upravi i fudbalerite ne znaat sto ke bide so nivnata idina. Po odlukata na centralniot registar Vanco Atanasov veke e nov pretsedatel na Pelister i od vcera pristigna vo Bitola da gi povlece prvite cekori na novata funkcija.
“Ako Volnarov ne saka sredba nie so vremenska merka od sudot ke go vodime Pelister kako nisto da ne se slucilo. Toj celo vreme veli deka Pelister mu e pred se, a ne se pojavuva na zaednicki sostanok. Sto se odnesuva do prvite odluki veke denes ke organizirame oficijalna sredba so novinarite i navivacite, na koja ke gi informirame za nasite planovi. Nema da go menuvame igrackiot kadar, tuku naprotiv ke doneseme tri stranski zasiluvanja. Sigurno ke izvrsime promena vo strucniot stab, no nabrgu za iminjata. Sakam da potenciram deka jas vo Pelister dojdov po baranje na Krume Volnarov i ne se tocni site spekulacii za moi losi nameri vo investiranjeto vo Pelister” veli Atanasov samo nekolku dena po naznacuvanjeto za pretsedal na Pelister. Se do razgleduvanjeto na zalbata na Volnarov koja e veke dostavena, Atanasov i negoviot tim gi izvrsuvaat normalnite aktivnosti, so toa sto sekojdnevnite promeni i turbolencii se na steta na ekipata i strucniot stab. Namesto da mislat na Teteks, zelenite treperat za svojata idnina, zaostanatite plati i slicno.
Pretsedatelot vo zaminuvanje Krume Volnarov negirase deka pravi opstrukcii i izbegnuva sredba. “Ne e tocno deka ne sme im dozvolile da dejstvuvaat i da pristapat na stadionot. Tie ne mi se obratile, a veke me obvinuvaat. Podgotven sum da razgovaram so Vanco Atanasov, iako ubeden sum deka po zalbata rabotite ke se smenat, bidejki rabotite se jasni i za legalnosta ili ne na sobranieto na 23 januari ke se proiznesat organite koi za toa se odgovorni” zavrsi Volnarov. Za docna sinoka predvidena bese sredba na dvete strani, fudbalerite i navivacite, pa od zaklucocite od sredbata da se kova idninata na Pelister.

Нема коментара:

Постави коментар