Powered By Blogger

15. 5. 2011.

Katastrofa na pelisterci













Vardar Pro –-Pelister 38:25 (21:11)

Trebase da bide izramnet duel i mozebi iznenaduvanje pred zavrsnicata na Kupot. Sepak duelot na Vardar Pro i na Pelister pokaza mnogu motivirana domasna ekipa, koja stigna do pobedata mnogu polesno od predvidenoto. Vrakanjeto na Veslin Vujovic na klupata na crveno-crnite im ja dade potrebnata motivacija i skopjani “letaa” po terenot.
Uste od startot Prodanovic i drugarite otidoa na visoki 6 razlika vo 17 minuta. Pelistrerci loso igraa vo odbranata, golmanite nemaa svoj den i prednosta na domasnata ekipa od minuta vo minuta rastese. Bez nitu eden raspolozen rakometar ekipata na Sundovski zaostana celi 10 golovi na odmorot. i ne samo sto razlikata bese golema, tuku zelenite ne uspevaa da fatat ritam i da se vratat vo mecot.
Po odmorot sledea 10 izednaceni minuti, vo koi dvete ekipi postignaa i primija po 4 gola. Potoa zavrsniot udar go zadadoa brzite krila na vardarci za finalni 13 razlika. Po dvonedelnata pauza, na najlos mozen nacin izbranicite na Sundovski im se vratija na natprevarite za bodovi. Porazot mozi i se ocekuvase, no ubedlivosta i nedostatokot na borba, sigirno ne. So vakva igra i tretoto mesto ne e do kraj osigurano.

Zavrsnicata na Kupot vo Bitola

Ljubitelite na sportot ne pametat koga posleden pat Bitola bila domakin na zavrsniot rakometen turnir na Kupot. Na licitacijata minatata nedela Pelister ponudi najvisoki 19.000 evra i sportskata sala Mladost na 14 i 15 maj ke bide domakin na polufinalnite mecevi i golemoto finale. Taka po 2006 godina bitollskite navivaci sonuvaat vrakanje na trofek vo vitrinite na nasiot najtrofeen rakometen klub. Duri i zdrepkata im bese sojuznik na bitolcani.

Polufinale (14 maj)
Pelister - Borec
Metalurg - Vardar

Final (15 maj)
Pobednicite na polufinalnite sredbi

Нема коментара:

Постави коментар