Powered By Blogger

6. 5. 2010.

Pak penalite kobni za Pelister














17 godini po porazot vo vtoroto Kup finale so Sileks vo skopje po izveduvanje na penali, fudbalerite na Pelister povtorno ja pocuvstvuvaa losata strana na fudbalskata lotarija, narecena penali. Vo 19 Kup polufinale, zelenite izginaa na “Filip 2 arenata”, no ne dobija nikakva nagrada i ostanaa bez cetvrtiot obid da stignat do prestizniot pehar. Marjan Altiparmakovski se najde vo kozata na Vanco Micevski i Dimitar Kapinkovski, koi vo spomenatoto finale so Sileks ne gi realiziraa udarite od belata tocka. No pricinite za eliminacijata pelisterci mozat da gi pobaraat mnogu porano. Spored Zoran Simonovski, koj vleze vo igra vo prodolzenieto, zelenite se pokratki i za najstroga kazna vo regularniot tek na sredbata:
“ Mislam deka imase evidenten udar od belata tocka po prekrsokot nad Altiparmakovski vo prviot del. Sepak nie imavme svoi sansi vo vtoroto poluvreme i moravme da bideme pokoncentrirani vo realiziacijata. Zalime za propustenata sansa, za nasite mnogubrojni navivaci koi ne sledea vo Skopje. Ova e najbolen nacin da se ispadne od eden dvomec, no veruvam deka ovaa mlada ekipa ima sili da se izdigne i vo poslednite tri prvenstveni kola da go zadrzi cetvrtoto mesto, a ako ni se ukaze sansa i da go napadneme tretoto” rece den po mecot so Rabotnicki fudbalerot za vrska na bitolcani Simonovski.
Ogromno razocaruvanje vladee megu pelisterci i zaradi propustenata sansa da se stavi kraj na crnata penal serija koja cesto stoela na patot na ovoj klub. Poveke od 300 “fanovi” na Pelister ne zalea energija i sili da go bodrat svojot klub i veruvaa vo nova avantura na 24 maj, no najmalku za edna godina ke mora da ja odlozat sansata za vtor pehar vo klupskata vitrina.

Cetvrtoto mesto, posledna cel

Na 27 minuti do krajot na 19 sampionat na Makedonija, Pelister namesto 6 sega ima samo 4 boda poveke od Sileks i se uste ne go osigural 4 mesto. No namesto 7 sega pelisterci docnat 5 boda zad Metalurg. So Renova i Horizont Turnovo na gosti so Teteks pod Tumbe kafe, izbranicite na Ljamcevski i Ilijovski ke se obidat da ja ostvarat poslednata cel pred spustanjeto na zavesata na ovaa turbolentna sezona.

Нема коментара:

Постави коментар