Powered By Blogger

11. 12. 2011.

V sreda posleden test, pa zasluzen odmor















Osum dena po posledniot mec od esenskiot del od sampionatot na Vtorata liga, fudbalerite na Pelister se uste se vo normalen trenazen proces. Trenerot Marjan Sekulovski pobara tri kontrolni mecevi so pomalku kvalitetni rivali od Tretata liga, kako site fudbaleri od postoeckiot roster bi dobile sansa.
Prakticno so doaganjeto na novata uprava, sekoj mec e kvalifikacija za sekoj fudbaler, za site vo strucniot stab, za upravniot odbor. Od denes pelisterci ke zaminat na zasluzen odmor, otkako treniraat i se natprevaruvaat od 20 juni. Od togas mnogu raboti se smenija. Pelister ima nova uprava, nov strucen stab, no postoeckiot igracki kadar i ambiciite se isti. Zelenite ke dobijat skoro eden mesec pauza, a nekade okolu 10 januari 2012 godina, Sekulovski ke proziva za startot na zimskite podgotovki. Vo meguvreme upravata na klubot treba da ja izgotvi transfer listata, da obezbedi zasiluvanja dostojni na rejtingot na klubot i da gi definira planiranite podgotovki. Vo meguvreme veke se razgovaralo so golem del od bitolskite fudbaleri, koi igraat vo Prvata i Vtorata liga, a gi ima nekade okolu 15 tina. Prioritet e novajliite da bidat od skolata na Pelister i da ne im treba prilagoduvanje. Sepak ne e isklucena moznosta i za nekoe “zvezdeno” ime koe ke go podigne entuzijazmot i ke go zgolemi brojot na navivacite pod Tumbe kafe. Planirani se 10 dena podgotovki na pocetokot na februari, najverojatno na istocniot del od nasata zemja.
So 28 boda Pelister prezimi na delba na tretoto i cetvrtoto mesto zaedno so Skopje, so samo eden bod pomalku od koliderite Drita i Treska.


Pelister - Novaci 2:1 (2:0)

Komsijata Novaci bese predposledniot sparing partner na Pelister vo postsezonskite natprevari. Pod Tumbe kafe po ubavi vremenski uslovi, pelisterci lesno slavea so briljantno prvo poluvreme. Aleksandar Vasilev i Vangel Altiparmakovski bea strelci na golovite, opravduvajki ja doverbata od strucniot stab. Pelister nastapi so kombiniran tim, glavno sostaven od fudbaleri koi igraa pomalku ovaa esen. V sreda na Gradskiot stadion protiv tretoligasot Bi Milk Mogila zelenite go igraat posledniot test mec.

Нема коментара:

Постави коментар