Powered By Blogger

18. 12. 2011.

Pozitivna esen, se ceka plodna prolet



Fudbalerite na Pelister ovaa sabota so zavrsen sostanok ja spustija zavesata na 2011 godina. Den prethodno sportskata struktura na klubot, koj prezimi na tretoto mesto na vtoroligaskata tabela, odrza pres-konferencija pred mediumite.

“Koga go prevzedovme klubot pred nesto poveke od dva meseci naidovme na mnogu problemi. Nekoi povrzani so infrastrukturata, oprematata i redovnoto isplakanje na fudbalerite vednas gi resivme. So poslednite dve pobedi po doaganjeto na Sekulovski na klupata ja popravivme tabelata i so optimizam gledame na proletniot del.
Nasa edinstvena cel e vrakanje vo Prvata liga i veruvam deka na leto ke se raduvame na ostvaruvanje na celta” rece tehnickiot direktor Mile Dimov. Sportskiot direktor Saso Zdravevski im se zablagodari na gradonacalnikot, sovetot i navivacite za podrskata vo ovaa polusezona. “So profesionalna rabota fativme priklucok so vrvot i veruvam deka na prolet ke prodolzime vo ist ritam. So zasiluvanjata koi ke pristignat vo site linii na timot i so dobri podgotovki Pelister bez problemi treba da se vrati vo Prvata liga. Site sme ubedeni vo toa i na prolet zaednicki ke se raduvame” istakna Zdravevski. Iako ne se otkrivaat iminja na novajliite, verojatno toa ke bidat povratnici vo maticniot klub. “Pregovarame so po najmalku dva igraci vo site linii i siguren sum deka najmalku po eden ke doneseme na golot, vo odbranata, sredniot red i napadot. Mislam deka na mecevite, na koj ja vodev ekipata imavme zacrtano 4 ili 5 boda, a so osvoenite 6 ja nadminavme celta. Ako gledame generalno na esenskiot del nesto od objektivni, nesto od subjektivni pricini, potenki sme za 5-7 boda. Na mecevite so Osogovo, Euromilk i Lokomotiva propustena e sansa za osvojuvanje na poveke bodovi. Na prolet igrame 7 domasni i 8 gostinski meca, no i pokraj toa veruvam deka mozeme do Prvata liga” ni rece sefot na strucniot stab na bitolcani Marjan Sekulovski. Denovive se ocekuvaat i prvite pretstavuvanja, a i oficijalnata transfer lista so najmalku 4-5 zaminuvanja. Pelisterci ke odmaraat do prvite denovi od 2012 godina. Od 3 januari tie ke pocnat so invidualni treninzi po preporaka na strucniot stab. Na 11 januari e prvata prozivka pod Tumbe kafe. Zelenite ke odigraat serija na kontorlni mecevi, a od 13 do 24 februari planirani se podgotovki, kade ke se sparinguva na 5 natprevari. Prviot proleten mec Pelister go igra vo Debar protiv Korab.

Нема коментара:

Постави коментар