Powered By Blogger

2. 6. 2011.

Spansko flamengo srede Germanija

Polufinale

Rajn Loven Neker - Barselona 28:30 (12:12)

Ako Germancite triumfiraa srede Katalonija na pocetokot na grupnata faza, Barsa napravi odmazda koga najmnogu trebase. Fizicki i mentano neverojatno podgotveni spancite stignaa do vtoroto posledovatelno finale poveke od zasluzeno.
Izbranicite na Paskval otvorija mnogu podobro i povedoa so 4:0. Sepak kolonijata na stranci na Loven Neker preku odbranite na Smal, golovite na Stefanson i Genshamer stignaa do remi na odmor. Na pocetokot na vtoriot del duri i povedoa i dva pati imaa napad za vodstvo od 2 razlika. No Saric imase svoe popladne, Smal se povredi, proraboti klupata na Barselona i so serija 5:0, timot so najmnogu evropski trofei se odlepi. Koga ke ja poglednete statistikata ke vidite 12 strelci kaj Barselona sto e kluc za nivniot uspeh. Maestralno dirigirana harmonija od klupata i konecno zrela generacija za krajni dostreli.

Hamburg - Siudad Real 23:28 (10:12)

Prvakot od pred dve sezoni ne dozvoli noviot germanski sampion da ja nametne svojata igra i uste od startot vidliva bese taktickata zbrkanost na germancite i pogolemoto iskustvo na timot na Talant. Nasiot Lazarov glavno bese adut za sederci, a cesto vo prvoto poluvreme igrase na pozicija na krilo za da ostavi mesto na univerzalniot Luk Abalo. Na pocetokot na vtoriot del Entrerios, Kalman i Aginagalde donesoa visoki 12:18 za spancite. Togas brzata igra na rizik na Hamburg donese neodgovoreni golovi na Sreder i Lindberg za 21:23. Sepak Kanelas i odbranite na Ombrados (19 intervencii) go resija prasanjeto na pobednikot bez dramatika. Golemoto iskustvo i mnogute vakvi mecevi vo racete, nozete i glavata na Siudad Real mu donese uste edno finale. Nasiot Lazarov zavrsi so 5 gola od 8 obidi vo skromna minutaza. No kako i Barsa i Siudad igra so cel roster i koga site pogoduvaat tokmu togas se nasmevnuva trofejot.

Barsa ja vraka titulata kade sto mu e mestoto

Finale

Barselona - Siudad Real 27:24 (14:10)

Vo natprevar koj mozese da se ocekuva, tipicen za finale i za mec so golem vlog, Barselona go naplati dolgot od minatata godina koga zagubi dobieno finale so Kil. Popularnite “blaugrana” od prvata do poslednata minuta dominiraa i imaa cudotvorec na golot. Reprezentativecot na BiH Daniel Saric ja zaokruzi svojata kariera so edinstveniot trofej koj mu nedostigase. Sobra 21 odbrana vo mec vo koj morase dobro da se ispoti za sekoj gol. Po izednacenite 15 minuti prvi se odlepija kataloncite so golovite na Nodesbo i Garsija. Trenerot na Barselona Paskval vo poslednite 7 minuti od prviot del se odluci da go vnese Iker Romero, koj go igrase posledniot mec vo dresot na Barselona. So golot na Viktor Tomas vo 29 minuta na odmor se otide so 14:10 za noviot spanski prvak. Iako imaa plan da pocnat agresivno vo vtoriot del Lazarov i drugarite napravija mnogu invidualni greski, a koga se odese kako podmackano “izniknuvase” Saric koj naniza 14 intervencii vo situacija eden na eden. Taka Igropolu, Ugalde i Rokas od klupata samo ja zgolemija prednosta na +7 sto za timot na Dushebaev bese nedostizno. Legendarno finale na Barselona i osma titula vo klupskata istoria so sto se zacrvrstuvaat na vrvot na vecnata lista. Lazarov vo finaleto igrase na parce, postigna 4 gola i pokraj povredata odigra dobar zavrsen turnir. I ova vtoro mesto za nego e najgolem uspeh vo karierata sto se odnesuva do klupskiot rakomet. Sega na red e reprezentacijata i dva krucijalni meca vo Estonija i doma so BiH.

Нема коментара:

Постави коментар