24.09.2009.

Pelister bez centar, Golubovic na Kipar


Igrackiot kadar so koj trenerot na Pelister Blagoj Pecalov rabotese vo prethodnite nekolku nedeli, celosno gi zadovoluvase ambiciite na upravata na klubot na samiot trener. Sepak rabotite ne se sjajni po vcerasnata odluka na centarort Miko Golubovic da zamine za Kipar. Imeno visokiot centar dobi primamliva ponuda od kiparskiot prvoligas Omonija od Nikozija.
Veke dve godini vo kiparskata liga nastapuva Vladimir Dujovic nekogasniot bek na pelisterci, pa Golubovic moze da trgne po negovite stapki. Uste po vrakanjeto vo Bitola, visokiot centar prifati da bide del od noviot proekt na Pelister, samo pod uslov da ne dobie ponuda od stranstvo. Denovive pristignaa dve primamlivi od Ukraina i Kipar, a Golubovic veke e vo Nikozija i pregovara za licnite uslovi.
Taka upravata na pelisterci e vo potraga po uste eden visok kosarkar kako partner na Gorgi Talevski. Edinstvena pozitivna vest e sto veke nekolku dena Pelister trenira vo renoviranata sportska sala Mladost i ima dovolno vreme da se privikne na noviot parket. Reseni se problemite so stariot, koj sozdavase golemi problemi i za bitolcani i za rivalite. Vo narednata nedela predvideni se prvite dva testa vo novata sala, koja oficijalno ke bide pustena v nedela.

Нема коментара:

Постави коментар