Powered By Blogger

9. 4. 2010.

Sileks ja zavrsuva idealnata nedela na Pelister














Napornite dve nedeli so cetiri prvenstveni i Kup sredbi za Pelister zavrsuvaat v nedela so mecot so Sileks. So zadovolstvo bitolcani ostavaat zad sebe pozitivna nedela koja mozat da ja zaokruzat so tri boda protiv Sileks. Izbranicite na Naum Ljamcevski imaa dva treninzi po mecot so Rabotnicki, a denes izutrina ke go imaat posledniot sober pred mecot.
So isklucok na kapitenot Petkovski site fudbaleri mu se na raspolaganje na bitolskata klupa, pa Ljamcevski i Ilievski ke imaat pravo na izbor. Ne e isklucena moznosta i za nekolku osvezuvanja vo timot so ogled na toa sto so Milano i Rabotnicki nastapija skoro istite fudbaleri. “Dobro rabotime i ne sluzat rezultatite. Imame dobra atmosfera vo soblekuvalnata i veruvame deka mozeme da ja prodolzime pozitivnata serija. Sileks e ekipa koja se nadigruva i takvi protivnici ni odgovaraat za otvoren fudbal. Veruvam deka mozeme do trite boda. Samo so pobedi ovaa mlada ekipa moze da si ja zadrzi samodoverbata deka moze vo Evropa ovaa sezona.” Istakna povratnikot Toni Pitoska, koj po teskata povreda na cetiri posledovatelni meca vleguva vo igra, a go ocekuva i svojot prv start ovaa prolet. So isklucok na sredbata vo dekemvri minatata godina koja zavrsi 1:1 so golovite na Dimitrivski i Markovski, poslednite gostuvanja na kratovci vo Bitola zavrsuvaa neslavno. Nitu edna ekipa osven Horizont Turnovo ovaa sezona nitu vo prvenstvoto, nitu vo Kupot ne uspeala da triumfira vo Bitola, pa kratovci protiv sebe ke ja imaat i tradicijata.

Sileks posleden postignal gol vo Bitola

Na trite proletni sredbi vo Bitola Pelister zabeleza isto tolku pobedi i site so minimalni 1:0. Taka posledniot primen gol vo mrezata na Pelister go postigna bitolcanecot Blagojce Markovski na sredina od prvoto poluvreme na 14 dekemvri vo 2009 godina, vo mecot koj zavrsi 1:1. Preku 300 minuti Pavlovic ili Petrovski ne ja vadele topkata od mrezata. Ke uspee li Sileks da go napravi toa sto ne mu uspea na Vardar, Pobeda i Rabotnicki, da im dade gol na zelenite?

Нема коментара:

Постави коментар