Powered By Blogger

25. 4. 2010.

Metalurg se odlepi na + 7














Metalurg - Pelister 1:0 (1:0)

Stadion "Zelezarnica" - Avtokomanada - Skopje. Gledaci: 400
Glaven sudija: Goran Spirkoski
Asistenti: Ljupco Risteski i Ljupco Dimoski (site od Prilep)
Delegat: Sasko Tasev (Kavadarci)
Strelec: Ilijovski vo 9 minuta za Metalurg
Zolti kartoni: Mihajlovic, Krstev, Djuric (Metalurg), Bradonjic, Ljamevski (Pelister)
Crveni kartoni: nema

Metalurg:

Georgievski, Petkovski, Lazarevski, Mihajlovic, Dimitrovski, Vajs, Trajcev (od 69m. Ejupi), Krstev (od 86m. Jovanovic), Kostencovski, Ilijovski (od 89m. Kostovski), Djuric.

Pelister:

Pavlovic, Doknic (od 46m. Simonovski), Dragarski (od 54m. Stojanovski), Gancev, Cvetkovski, T.Veljanovski, Bradonjic, A.Veljanovski (od 67m.Bujcevski), Ljamcevski, Altiparmakovski, Iliev.

Igrac na natprevarot: Blaze Ilijovski (Metalurg)

Natprevarot zapocna so 10 minutno zadocnuvanje, bidejki dvete ekipi izlegoa so zelen komplet na dresovi, a so ogled na toa sto bitolcani dopatuvaa so samo eden set, mecot se igrase so zeleno-bela i belo-zelena kombinacija na Metalurg. Domasnite fudbaleri motivirano go pocnaa mecot i od prvata zrela sansa dojde vo vodstvo. Imeno, se igrase 9 minuta, koga Baze Ilijovski dobi upotrebliva topka na levata strana od kazneniot prostor i so precizen udar po zemja go sovlada srbinot Igor Pavlovic na golot na gostite. Samo tri minuti podocna Pelister imase mnogu sreka po centarsutot na Trajcev i udarot na Krstev, koj zavrsi za malku kraj direkot. Dolgo im trebase na izbranicite na Ljamcevski da se konsolidiraat i samo udarot na Aleksandar Veljanovski se obide od golema dalecina vo 21 minuta. Duri vo vtoroto poluvreme ja konsolidira svojata igra, no bez zakani za izramnuvanje. Zoran Simonovski vleze na mestoto na blediot Doknic, koj ne se proslavi protiv bivsata ekipa. Sepak do zreli sansi pobrzo doagaa fudbalerite na Metalurg, dodeka bitolcani samo od prekini se zakanuvaa. Vo takva kalkulantska igra se vleze vo samata zavrsnica. Se obidoa so pogolema doza na rizik pelisterci da izramnat, no odbranata na Metalurg lesno se spravuvase so Iliev, Altiparmakovski i ostanatite. Taka so omileniot rezultat na Pelister ovoj se raduvase Metalurg koj napravi definitvno odlepuvanje od celi 7 boda pred Pelister na 4 kola do krajot. Bitolcani gi ocekuvaat dva natprevari so Rabotnicki, najnapred pod Tumbe vo prvenstvoto, potoa vo Kupot narednata sreda vo Skopje.

Нема коментара:

Постави коментар