Powered By Blogger

13. 4. 2010.

Dvojna trening programa za Pelister ovaa nedela














Po zadovolstvoto po pobedata nad Sileks, fudbalerite na Pelister nisto ne prepustaat na slucajnosta i go zacrtaa vozvratniot Kup mec so Rabotnicki na 5 maj vo Skopje kako glavna meta do krajot na sezonata. Ako vo preostanatite sest prvenstveni sredbi bitolcani bidat uspesni kako voprvite 6 proletni kola ne im gine Evropa.
Imeno so 13 od moznite 18 boda samo Renova moze da se pofali so podobar bilans vo novata 2010 godina. Sepak izbranicite na Naum Ljamcevski ne letaat vo oblaci. Kako i vcera i za denes se predvideni dva treninzi kako zavrsnicata na sezonata, zelenite bi ja docekale sto popodgotveni. Za brzo vreme kon prvata ekipa ke se prikluci i kapitenot Nikola Petkovski koj se povredi protiv Pobeda pred nepoln mesec. Tokmu prilepcani koi imaat 11 boda zadocnuvanje zad pelagoniskiot rival se naredniot protivnik na Pelister. Ikao ne postignale gol vo dvata meca ovaa sezona so Pelister, prilepcani i toa kako znaat kako e da se pobedi srede Bitola i so negativnata tradicija protiv sosedot Pelister e pretpazliv pred nedelniot mec.
“Naporno rabotime i zadovolni sme sto sme ostavile zad nas vo ovie dva proletni meseci. Odbranata funkcionira besprekorno i veruvam deka taka ke prodolzime. Silni predizvici se pred nas i posebno Kup mecot so Rabotnicki silno ne motivira. Finale na Kupot za ovaa mlada generacija bi bil golem uspeh. No ne smeeme da gi zanemarime i drugite mecevi za bodovi. Protivnicite veke znaat deka ne e lesno da se igra so Pelister.” Ti rece megu vcerasnite dva treninzi Majkl Cvetkovski od pred 3-4 meca kapitenot na Pelister po povredata na Petkovski. Toj vo tandem so Goran Gancev ima golemi zaslugi za cementiranjeto na bitolskata odbrana koja primi samo 4 gola na 7 meca ovaa sezona i toa site na gostuvanjata.

Нема коментара:

Постави коментар