Powered By Blogger

28. 10. 2009.

Poraz bez “ispukan kursum”







Pelister - Vardar Osiguruvanje
65:86 (12:25 ; 16:21 ; 19:19 ; 18:21)

Bez povredeniot Aleksandar Held kosarkarite na Pelister vo nitu eden moment ne bea ramnopraven rival protiv ekipata, koja najdobro ja zapocna sezonata. Koga vo 8 minuta Vojdan Stojanovski ja postigna cetvrtata trojka za gostite, toa bese prva nivna dvocifrena prednost. Od toj moment bitolcani mnogu retko uspevaa prednosta da ja spustat pod 10 razlika. Plejmejkerot Petrovic bese sopren vo prvite dve cetvrtini, a mladite Krste Krstevski i Petar Apcev bea najistaknatite vo domasnata ekipa.
Kaj vardarci vo ist period se razigraa 4-5 kosarkari i nivnata sostojba na parketot bese poveke od komotna. Na 15 minutniot odmor megu vtorata i tretata cetvrtina, skopskite sini imaa visoki 18 poeni prednost (28:46). Vo tretata cetvrtina se igrase izednaceno, no Kostovski vleze vo natprevarot i vo finisot ja obezbedi najubedlivata prednost (39:62). Poslednite 10 minuti donesoa igra bez organizirani odbrani i so mnogu trojki. Najnapred Petrovic i Apcev namalija do -12, no pak kosarkarite na Vardar Osiguruvanje dodadoa gas i so serija na poeni na Vojdan Stojanovski pak otidoa na 20 razlika. Rutinska pobeda na liderot, koj vo svoite redovi go imase izvoredniot Vojdan Stojanovski so 18, Simi} so 15 i Kostovski so 14 poeni. Poveke od preodna partija i za Grncarov, koj postigna 10 i Blazevski so 12 poeni. Kaj pelisterci Apcev so 18 poeni (tri troki) bese najpozitivni ime, a Petrovic postigna 11 poeni. Tret posledovatelen poraz i momenti na kriza vo taborot na Pelister, koj i vo narednite dve kola imaa skopski ekipi za protivnici.

Tapanite presilno tropaa

Vo 4 minuta od sredbata bizarna pricina za 15 minuten prekin na sredbata. Imeno, polupraznata sportskata sala Mladost (1.000 gledaci) privlece i del od navivackata grupa Ckembari, koi so tri-cetiri tapani se obiduvaa da mu dadat podrska na svojata ekipa. Toa im smetase na sudiite i delegatot Popovski i pobaraa tapanite da se transportiraat povisoko na tribinata ili da otidat na sprotivnata. Toa gi razluti navivacite, koi samo go zgolemija arsenalot na tapani i prodolzija da sozdavaat prepoznatliva atmosfera. Po serija na konsultacii sudiite sepak dozvolija da prodolzi natprevarot, a interpretacijata na praviloto im ostana nejasna na site prisutni.

Нема коментара:

Постави коментар