Powered By Blogger

4. 10. 2009.

Dimitrovski ja vrati nasmevkata





Pelister – Teteks 3:1 (2:0)

Stadion pod Tumbe kafe – Bitola. Gledaci: 500
Glaven sudija: Stevce Suleski (od Ohrid)
Asistenti: Kiril Negrieski i Laze Cakareski (od Struga)
Delegat : Borka Trenkovski (Prilep)
Strelci: Dimitrovski vo 32 i 62 i Altiparmakovski vo 43 minuta za Pelister, a Redzepi vo 57 minuta za Teteks
Zolti kartoni: Petkovski i Simonovski (Pelister), Miskovski i Jovanoski (Teteks)
Crveni kartoni: nema

Pelister:

Pavlovic, N.Petkovski, Gancev, Ristevski, Ljamcevski
(od 37m. Altiparmakovski), Bradonjic, Spirovski, (od 57m. Simonovski), A.Veljanovski, Lazarevski(od 65m. Cvetkovski), Mirovic, Dimitrovski

Teteks:

Kolev, Naumoski, Miskovski, Djordjiev, Savevski(od 46m. Jovanoski), Ristevski (od 65m. Radonjic), Zaharievski, Redzepi, Bogoevski, Postolov (od 46m.Levkov), Stojanovski


Igrac na natprevarot:
Dragan Dimitrovski (Pelister)

Po 17 godini Teteks gostuvase vo Bitola vo natprevar za prvoligaski bodovi. Trebase da minat polovina cas od sredbata za pelisterci da ja nametnat svojata igra. Se zapocna mnogu bavno i predvidlivo, a i dvete ekipi gi promasija svoite prvi sansi. Lazarevski odlicno go proigra Dimitrovski, a ovoj od idealna pozicija, sam pred Kolev, sutirase za malku kraj golot. Slicna bese reakcijata na Aleksandar Stojanovski, koj vo 28 minuta na dva pati pred Pavlovic se impresionira i ne go otvori rezultatot. Kako nikogas ovaa sezona, bitolcani izvedoa dve kolektivni akcii po zemja i postignaa dva gola. Najnapred vo fotokopija na prvata sansa, Mirovic pak go izvadi Dimitrovski oci v oci so Kolev, a domasniot kapiten ovoj ne gi prosti tetovci. Uste poubava bese akcijata za vtoriot gol, vo koja povlece Aleksandar Veljanovski i mu podgotvi idealna moznost na Altiparmakovski, koj go odbra vistinskiot moment za svojot seniorski prvenec. Taka Pelister izvadi maksimum od prviot del, vo koj mnogu poveke licese na ekipa od pretpazliviot gostin. So vleguvanjata na Jovanoski i Levkov, tetovci znacitelno ofanzivno mu prijdoa na prodolzenieto. Vo samo 12 minuti sozdadoa dve golemi sansi, a vtorata Redzepi ja iskoristi i go vrati noviot prvoligas vo natprevarot. No samo pet minuti podocna uste eden novovlezen fudbaler, vo svojot prv kontakt so topkata ostavi traga vrz natprevarot. Zoran Simonovski izvede korner od levata strana, a Dimitrovski na prva stativa gi nadskoka "stofarite" i ja vrati distancata na dva gola. Poiskusnata ekipa na Pelister lesno go privede mecot kon kraj, so postojan posed na topkata i opasnosti za cetvrt gol vo mrezata na Kolev. Gostite so udari od dalecina se obidoa vo zavrsnata faza, no Redzepi i Zaharievski ne bea vistinska zakana za odlicniot Igor Pavlovic. Vo sudiskoto nadopolnuvanje, Dimitrovski propusti moznost za het-trik, otkako pak vo zicer situacija mu dozvoli na Kolev da se istakne. Po poveke od eden mesec Pelister mu se vrati na pobedite i zastana skoro na 50% uspesen ucinok.

Reakcii po natprevarot:

Goko Ilijovski
(pomosnik trener na FK Pelister)

Odigravme odlicen natprevar i mislam deka ja zasluzivme pobedata. Cestitki za fudbalerite, koi go dadoa svojot maksimum. I protivnikot imase svoi momenti, no nie bevme poumesni i gi iskoristivme nasite sansi. Se na se eden od podobrite nasi mecevi ovaa sezona.

Toni Jakimovski
(trener na FK Teteks)

Zasluzena pobeda na domakinot koj poveke ja sakase istata i mislam deka bese posreken da gi iskoristi svolte sansi. Nie mozevme da go otvorime rezultatot, no bevme nesnaodlivi, a koga se vrativme vo mecot, pak brzo primivme gol. Odlicen mec i pobeda na denes podobrata ekipa.

Ljamcevski dirigira od tribinata

Noviot trener na Pelister, Naum Ljamcevski ne sedese na klupata na zelenite, bidejki se uste se ceka razvrska so bivsiot trener Alekso Mackov i najverojatno od naredniot domasen mec so Vardar, bitolcani ke go imaat svojot trener na klupata.

Нема коментара:

Постави коментар