Powered By Blogger

23. 12. 2010.

5-6 povratnici nazad vo Pelister













Koga na terenot rabotite ne funkcioniraa upravata na Pelister ovaa zima odluci da bide aktivna kako bi gi popravila rabotite kolku sto e toa mozno. Pretsedatelot Krume Vonarov se uste ne oficijalizira zasiluvanja, iako najavi deka vo zavrsna faza se doveduvanje na 5-6 novi iminja ili podobro povratnici na bitolski fudbaleri vo maticniot klub. Se ocekuva do krajot na godinata potpis na dogovorot da stavat Zoran Salevski i Blagojce Markovski koi od Sileks bi se vratile vo Pelister.
So dvajcata e razgovarano i ako ne dojde do nekoj presvrt so transfer vo stranstvo, togas dvajcata bi trebalo da se najdat vo zeleniot dres na prolet. Zavrsena rabota e i vrakanjeto na napagacot Antonio Bujcevski, koj vo esenskiot del nastapuvase za Novaci po neuspesniot obid vo Horizont Turnovo. Samo sest meseci nadvor od Pelister mina i Saso Veljanovski, koj bi trebalo od Rabotnicki da se vrati vo Pelister i da se nametne vo podgotvitelniot period. Od Novaci vo Pelister doagaat i Blagojce Ralevski i Saso Lazarevski koi nastapuvaa za Pelister vo proletniot del od minatata sezona. So toa se najavuvaat samo podobri “vetrovi” vo bitolskiot klub, iako za kvalitativen skok potrebni se uste novi iminja.
Nema da bide lesno i da se socuvaat najtalentiranite fudbaleri od segasniot igracki kadar. Za mladinskite reprezentativci Vladica Brdarovski i Aleksandar Veljanovski postoi interes od nekolku domasni klubovi pokraj internacionalnata opcija. Sefot na strucniot stab Nedzat Husein i negoviot pomosnik Zoran Sterjovski ke imaat polni race rabota i veruvaat deka vo 8-9 nedeli podgotovki i kontrolni sredbi ke mu dadat nova dimenzija na Pelister.

Нема коментара:

Постави коментар