Powered By Blogger

16. 2. 2011.

Borbeno remi za bitolcani















Pelister - Hisi 1:1 (1:1)

Stadion vo Ohrid.
Strelci: A. Veljanovski vo 43 minuta za Pelister, a Elhodza vo 21 minuta za Hisi

Pelister:
Petrovski, Stojanovski, Ristevski, Salevski, Milenkovski, Konjarski, Simonovski, Vasilev, A. Veljanovski, Talevski, Bujcevski.
Uste igraa:
T. Kitanovski, Ralevski, Micevski, Ivanovic, P. Ljamcevski, Gruevski, Korlevski, Pitoska, S. Veljanovski, Veseli.

Vo tretiot prijatelski mec vo 2011 godina, fudbalerite na Pelister odigraa 1:1 protiv kosovskiot pobednik na Kupot, Hisi od Pristina. Vo prekrasni vremenski uslovi, no sepak tvrd teren pokraj Ohridskoto ezero, kade kosovskite fudbaleri se naogaat na podgotovki se odigra odlicno prvo i skromno vtoro poluvreme. Dvete ekipi zapocnaa ambiciozno i ne se stedea za da stignat do pocetnoto vodstvo. Po 20 minuti bez nitu edna zakana, fudbalerite na Hisi povedoa so golot na Elhodza od volej od levata strana na sesnaesetnikot. Dijagonalata na gostinskiot fudbaler za vrska bese tolku precizna, sto Petrovski ne mozese da intervenira.
Reakcijata na bitolcani vednas se zabeleza, otkako najnapred A. Ristevski od guzvata pred golot na Hisi ne uspea da upati upotrebliv udar. Vo 33 minuta Bujcevski na dodavanje na A. Veljanovski ja pogodi celta, no sudijata ne pocituvase prednost i mesto na centarot pokaza sloboden udar za Pelister. Sepak nadmoknosta na izbranicite na Husein donese remi vo 43 minuta. Aleksandar Veljanovski izvede sloboden udar od 30 metri i vo namera da centrira topkata gi preleta site i go iznenadi golmanot Paposi. Vo vtoroto poluvreme dvata strucni staba izvrsija po desetina zameni i ne bese lesno da se fati ritam i da se razvijat ubavi akcii. Od ovoj period ja izdvojuvame sansata na Solan vo 78 minuta, no Petrovski (edinstven koj gi odigra site 90 minuti za Pelister) odlicno intervenirase. Soliden test za posledno plasiranata ekipa vo nasata liga protiv nezgodniot kosovski tim. V sabota vo Bitola vo prijatelski mec gostuva prilepskata ekipa Viktori.

Нема коментара:

Постави коментар