Powered By Blogger

22. 8. 2010.

Desetta kruna vo Struga














Pelister - Tikves Vinarska vizba 26:25 (9:16)

Prviot poseriozen test vo predsezonata rakometarite na Pelister go polozija so najvisoki ocenki. Na tradicionalniot 38 struski rakometen turnir na “Zenska plaza” so tri pobedi vo isto tolku sredbi. Taka zelenite go osvoija 10 trofej na najstariot turnir vo rakomet vo nasata zemja i se doblizija do Vardar Pro koj ima 13 pobedi na turnirot.
Po pobedata nad kosovskiot Kastrioti vo polufinaleto vo mecot za preodniot pehar zelenite go sovladaa Tikves vinarska vizba so presvrt vo vtoriot del. Prviot polovina cas bese vo znakot na kavadarcani, koi predvodeni od bivsiot pelisterec Vezenkovski se odlepi i otide na visoki +6 na odmorot.
No iskusnata ekipa na Zvonko Sundovski nagazi na startot na vtoroto poluvreme so serija 6:1 se vrati vo mecot. Tesko e da se izdvoi nekoj posebno vo odlicnata bitolska ekipa vo prodolzenieto, no golmanot Toskovski bese junakot na turnirot. Toj sobra 18 odbrani od koi poslednata bese najznacajna. Toj odbrani sedmerec so zvukot na sirenata i go donese peharot vo Bitola. Odlicen turnir odigraa i povratnicite Popovski i Petrovski Podocna 31 godisniot golman bese proglasen za golman na turnirot. Tretoto mesto na struskiot turnit go osvoi Kastrioti, a ovaa godina organizacijata bese na daleku pogolemo nivo od minatite godini.
Turnirot zavrsi so prekrasni sceni na navivacite na Pelister koi slavat zaedno so rakometarite i mo`ebi najavuvaat podobri denovi za bitolskiot rakomet.

Нема коментара:

Постави коментар