Powered By Blogger

16. 7. 2010.

Mlad i pritaen Pelister na podgotovkite














Bez pompa i so mnogu mlada ekipa Pelister go minuva centralniot del od podgotovkite vo Ohrid. Po zaminuvanjeto na golem del od standardnite prvotimci minatata sezona, rosterot e sveden na mnogu novi iminja, koi dobivaat sansa na prijatelskite sredbi. Taka vo posledniot test so vtoroligasot Ohrid 2004, zelenite remiziraa 1:1, a edinstveniot gol za prvoligasot go postigna povratnikot Konjarski.
Timot na bitolcani e sarenolik so samo 5-6 poiskusni iminja so iskustvo vo naseto najsilno drustvo. Od doaganjeto na srbite Bradonjic i Pavlovic se uste nema nisto, a nitu od eventualni zasiluvanja nema konkretni cekori. Proektot na pretsedatelot Atanasov natamu visi, a simpatizerite na Pelister stravuvaat za idninata so ovoj mlad tim. Denes Pelister protiv Vlaznimi ke go ima tretiot kontrolen mec ova leto. Po ubedliviot poraz od Besa i remito so Ohrid 2004, protivnikot e po merka za prvata pobeda na mladiot tim i rastenje na samodoverbata. Do krajot na 10 dnevnite podgotovki, izbranicite na Naum Ljamcevski ke igraat uste eden mec so Ohrid 2004 i so provligasot Sileks naredniot vtornik ke go zavrsat procesot na podgotovki.
Bitolcani ne mozat da bidat premnogu zadovolni od zdrepkata i prvite protivnici vo naredniot sampionat, no veruvaat deka kako i minatata sezona nema da bidat vbrojuvani megu favoritite, pa ke mozat bez pritisok da trgnat po novo iznenaduvanje.

Нема коментара:

Постави коментар