Powered By Blogger

22. 9. 2009.

Pelister tretiran kako sirace








Denes tocno na pladne prostoriite na RK Pelister bea pretesni da gi primat site zainteresirani novinari, navivaci i simpatizeri na bitolskiot klub. Pretsedatelot na inicijativniot odbor Evto Bozinovski gi zapozna prisutnite so nastanatata situacija i gi prenese pricinite za neodigruvanjeto na nedelnoto derbi od 2 kolo na VIP Super ligata so Vardar Pro.
"Odnosot na RFM kon nasiot klub e navredliv. Po prviot mec so Tineks Proletm koj bese odlicno organiziran, dobivme paricna kazna od 5.000 denari, zaradi frlanje na hartieni lenti, koi se navivacki dekor. Delegatot i gostinskiot tim izrazija blagodarnost za organizacijata i kaznata navistina ne iznenadi. Megutoa, toa e smislen obid da se remeti razvojot na nasiot klub i datira od izborot na Mihajlo Mihajlovski za pretsedatel na RFM. Negoviot revansizam, zaradi toa sto ne go dadovme glasot za nego, go cuvstvuvame na sekoj cekor", istakna Bozinovski. Svesni sme za posledicite i kaznite koi ne ocekuvaat, no mora da dademe seriozen signal, deka ne smee da se igra so respektot na najgolemiot brend vo mak-rakometot. Ne samo sto ne stopiraat, tuku ne isklucija od rabotata na federacijata. Nemame nitu eden clen vo bilo koja komisija na federacijata, a znaeme da ne bese Pelister kade ke bese nasiot klupski, a i reprezentaticven rakomet", zakluci Evto Bozinovski. Trenerot Stevce Stefanovski se nadovrza na tretmanot na klubot vo gradot i gradskite strkturi: "Jas sum vo klubot samo 10 dena i zateknav rabotna atmosfera i entuzijazam. Sepak se soocuvame so problemi kako nikogas do sega. Za mecot so Vardar problem bese i avtobuskiot prevoz, a da ne zboruvame za nesto poveke. Zatoa barame sredba so gradonacalnikot Taleski i sostanok so site gradski firmi, kako bi dosle do moznost da ja doznaeme nivnata zelba za sponzoriranje vo nasiot klub ili ne. Ovoj klub mnogu dal za gradot, pa vreme e i gradot so nesto da mu vrati na brendot RK Pelister. Svesni sme deka so sluzbeniot poraz vo Skopje gubime mnogu, no javnosta mora da ja doznae vistinskata sostojba vo Pelister", zavrsi od neodamna naimenuvaniot trener na Pelister. Vo imeto na rakometarite Aleksandar Zarkov go prenese raspolozenieto megu rakometarite: "Atmosferata bese odlicna, no se plasam so site ovie problemi da ne se rasipe. Imame golem motiv i veruvame deka mozeme mnogu ovaa sezona. Ne se slozuvam so nekoi spekulacii deka Metalurg i Vardar Pro se igracki poprofesionalni. Nie rabotime izvoredno, se odi po planot i dokolku ne se soocime so finansiski i organizacioni problemi ke igrame so sekogo", izjavi pivotmenot na zelenite.
Svojot stav go iznesoa i navivacite, koi zastanaa zad upravata i rakometarite i vetija ispolnetost na renoviranata sportska sala Mladost na site natprevari. Veke v nedela vo renovirana sportskata sala Mladost nema da ima prazno mesto za duelot so Tikves Vinarska vizba. Natprevarot trebase da se igra vo sabota, no zaradi otvoranjeto na festivalot Braka Manaki i vo interes na gledanosta e pomesten za 24 casa. Predvideno e gradonacalnikot Vladimir Taleski da ja otvori renoviranata sala, sto e mozebi prv signal za odmrznuvanje na situacijata megu klubot i gradskite vlasti.

Нема коментара:

Постави коментар