Powered By Blogger

27. 2. 2011.

Pelister tret na turnirot Vuko Karov















Mec za 3 mesto

Pelister - Dolni Srem 1:1 (0:0) na penali 5:3

Samo eden den po nesrekniot poraz od Vardar, trenerot na Pelister Nedzat Husein se opredeli da im ukaze doverba na onie koi sto igraa pomalku i Pelister go sovlada srpskiot tretoligas Dolni Srem. Pak kako i vo polufinaleto resavaa penalite, a ovoj pat Dejan Apostolovski so dva odbraneti penali bese junakot na zelenite.

Pelister bara sudisko menuvanje














Vo presret na golemoto derbi od 17 kolo na VIP Super ligata vo rakomet, koe v sreda ke se igra vo sportskata sala Mladost megu Pelister i Vardar Pro, strastite se veke podgreani. Imeno upravata na Pelister pred nekolku dena so oficijalno soopstenie gi izvesti prvite luge na federacijata, no i mediumite deka bara izzemanje na sudiskiot par Nacevski - Nikolov, koi po tret pat se delegirani za ovoj natprevar.

21. 2. 2011.

Napagacite edinstvena griza

Vo test mecevite fudbalerite na Pelister pokazuvaat zrelost i dobri rezultati, no povtorno vidliva e starata bolka narecena neefikasnosta na napagacite. Po zaminuvanjata na Dimitrovski, Altiparmakovski i Iliev zelenite ostanaa so spic igraci so poinakvi karakteristiki.

20. 2. 2011.

Milenkovski za radost nad sosedot



















Pelister - 11 Oktomvri 1:0 (0:0)

Gradski stadion pod Tumbe kafe - Bitola. Gledaci: 300
Sudija: Petar Mihajlov
Asistenti: Gacevski i Drnkovski (site od Bitola)
Strelec: Milenkovski vo 57 minuta za Pelister
Crveni kartoni: Ristevski (Pelister) i Dunimaglovski (11 Oktomvri) vo 89 minuta

19. 2. 2011.

Odlicno debi na F. Lazarov

Pelister – Kumanovo 27:21 (14:4)

Sportska sala “Mladost” - Bitola. Gledaci: 700
Sudii: Nikolovski i Kolevski (Skopje)
Delegat: Mile Najdenovski (Skopje)

16. 2. 2011.

14. 2. 2011.

Podgotovkite vo zavrsna faza














Na samo edna nedela do pocetokot na proletniot del od rakometnata VIP Super liga, rakometarite na Pelister ja zapocnaa zavrsnata faza na podgotovki. Vo prethodnite 10 dena odigraa nekolku test mecevi, kako novajliite bi se vklopile vo mozaikot na trenerot Zvonko Sundovski.

Poraz vo Kavadarci














Vo vtoriot kontrolen natprevar vo podgotovkite za proletniot del od sampionatot, fudbalerite na Pelister zagubija vo Kavadarci od ambiciozniot vtoroligas Tikves. So golot na Petrov vo 22 minuta domakinot stigna do triumf vo izednacen mec, vo koj i Pelister imase svoi sansi.

13. 2. 2011.

Misevski so nagradata “Zoran Popovski”














Novinarot na TERA TV Zoran Misevski minatata nedela ja dobi nagradata za sportski novinar za 2010 godina vo nasata zemja od asocijacijata na sportski novinari so sediste vo Skopje. Nagradata koja go nosi imeto na legendarniot komentator i sportski novinar Zoran Popovski veke 18 godini se dodeluva vo sklop na TV izdanieto “Asovite biraat asovi” na TV Sitel.

6. 2. 2011.

Uspesna premiera za zelenite















11 Oktomvri - Pelister 1:2 (0:1)

Stadion vo G.Konjari. Gledaci: 100
Strelci: Gesovski vo 57 minuta za 11 Oktomvri, a Pitoska vo 28 i Konjarski vo 85 minuta za Pelister

Tret pat na vrvot Cvetkovska - Bosevska















Vo znakot na kik-boksot i sopruzincite Toni Bosevski i Gordana Cvetkovska Bosevska mina tradicionalniot izbor za sportist na Bitola za 2010 godina vo organizacija na Sojuzot na sportovi. So skromni megunarodni rezultati i mnogu nadezni sportisti vo listite pomina uste edna susna godina za sportot vo gradot pod Pelister.

KK Pelister vo Vtorata liga !



















Ekipata na Pelister i definitvno ne go odigra predvideniot mec od 16 kolo na Prvata kosarkarska liga, koj bese na programata minatiot vikend. Rakovodstvoto na bitolskiot prvoligas, potocno ona sto ostana od nego, ne uspea da pronajde dopolnitelni finansiski sredstva, so koi ke go “pokrie” nastapot do krajot na ovaa sezona.

Rakometarite so ambicii, fudbalerite status-kvo















Vo razlicna klima minuvaat podgotovkite na rakometarite i fudbalerite na Pelister pred startot na vtoriot del od sezonata. Zaednicko im e sto startuvaa pred dvaesetina dena i sto ke pocnat so oficijalni mecevi vo prvata nedela od mart.

Svetko prvemstvo vo rakomet - Svedska 2011












Francija po cetvrti pat

Po dvete tituli na Daniel Konstantini, negoviot naslednik Klod Onesta go izramni so vtoroto negovo zlato osvoeno kako selektor i toa na potezok nacin od site prognozi. Nedostigot na nekolku igraci vo rotacija go napravija mecot so Danska mnogu izramnet i dramaticen. Vo tekot na site 60 minuti, galskite petli vodea, a Danska nekolku pati izramnuvase 4:4, 9:9, 25:25.